Bacallà a la musselina d’all: acollonant

Cardar bacallà a la musselina d’all és la manera més fàcil de plorar en una taula sense necessitat de tenir cap factura de la llum al davant.

bacallà a la musselina
Segur que a tu el bacallà a la musselina casi et surt tan bo com el que venc a la botiga de Vic -més voldries-
  1. Comença per primera cosa que un ha de fer quan cuina amb bacallà: comprar-lo. Aquest pas te’l pots saltar si estàs emparentat amb la casa reial espanyola o si ets diputat del PP. De ser el cas, roba’l de la peixetaria, perquè total, a la justícia li importa dues polles. Bé, de pas, aprofita per passar a millor vida.
  2. Ehem, perdó. Me n’he anat del tema. Comprar bacallà. Doncs això. Lloms bonics, i a dessalar, que és allò de tenir en aigua nova un parell de dies.
  3. Ara, preparem-lo com Déu mana. Poses a confitar un bon perol d’oli amb romaní i quatre alls. Ja saps, perquè les coses confitin no has de bullir, eh? Ho fots allà a 60 graus. Compra’t un termòmetre o carda-hi el dit, jo que sé. Passats 10 minuts confitant, hi poses el bacallà dessalat uns 4 minuts, si fa no fot.
  4. Ara, en una altra cassola, ceba i allets a enrossir. Cagon la cigala de Satàs fes-ho poc a poc, eh? Sense correr. I un cop sigui mig transparent, hi poses tres o quatre tomàquets ratllats. Fins que estigui cardant flaire -pebre, sal i hòsties que no hi faltin-.
  5. Va, que ara ve lo difícil: pot de morter/túrmix: quatre alls pelats, un puto ou de tota la vida, un xic d’oli del d’abans que espero que no hagis llençat -tarugo-, i un pensament de llet (no literal). Vés remenant mica en mica, i ves-hi afegint oli molt lentament fins que agafi cos. -també pots cardar-hi un parell de clares muntades per donar-hi textura, però a saber si en sabràs. De ser sí, queda molt millor-.
  6. Ja només queda muntar el puto plat -quina feinada, joder-. Tomàquet al cul, el bacallà  al mig, i la musselina a sobre. Gratina-ho, passa’t de temps, crema-ho després de tota la puta feinada que t’havia portat arribar fins aquí, i plora desconsoladament demanant al cel com pots arribar a ser inútil.

Una cosa molt maca que té el bacallà a la musselina és que quan al cap d’una setmana et tires un rot, recordes lo bé que vas sopar aquell dia.

Receptes catalanes i de tot arreu a les putes receptes de la iaia

A les putes receptes de la iaia hi trobaràs receptes catalanes i de tot arreu.

Receptes tradicionals, fàcils i entretingudes de fer, de la terra amb productes típics de Catalunya.

Ja coneixes la botiga de la iaia?

la botiga de la iaia podràs comprar online una selecció de productes de qualitat i de proximitat.

Tenim assortiment collonuts, i rebràs la teva comanda a casa teva directament del productor. 

També hi trobaràs alguns dels llibres de la iaia.


Què dius? Que vols un descompte? D’acord. Fes servir el codi

PUTESRECEPTES

i et descomptaràn 5€ a la teva primera compra. Sense preguntes.

Si amb això no passes per caixa ja no sé que collons en farem, de tu.

Estigues al tanto

Sempre al dia del que passa a ca la iaia. Rebràs novetats, promocions i tot de coses molt interessants al teu emain o com se digui. Ja m’entens.

No cardis el camp sense mirar...

Produeixes, elabores o promous productes agroecològics de proximitat?

Bacallà a la musselina d’all: acollonant

La botiga de la iaia es renova i a partir de la tardor presenta una nova experiència de consum agroecològic genuïna i a l’abast de totes.