Putos bunyols amb crema de Sant Josep

Carda quatre dies et vaig ensenyar a fotre crema catalana, altrament dita crema de Sant Josep. Doncs ara la farem servir per parir un altre postre de gordo d’aquells que tan t’agraden.

Twitter Tweet Small (17)

  1. Carda en un cassó ben gros un quart de litro d’aigua i tres quarts de litre de llet. Llet normal, no em vinguis amb mariconades tu ara, eh? Normal. També uns 200 grams de sucre, un pensament de sal i una mica de mantega.
  2. Quan arranqui el bull t’enganxarà remenant com si t’hi anés la puta vida. Para just un moment per incorporar-hi farina. Quanta? Doncs com que ho faràs de mica en mica, veuràs que el punt és quan comenci a semblar una massa.
  3. En un parell de minuts ho treus del foc i ho masses a un bol.
  4. Amb compte de no cremar-te els dits en plan Busquets pare, el que fotràs serà cardar-hi alguns ous i anar buscant la textura de massa. Quants? Joder, ja hi tornem a ser, mica en mica ho veuràs. A vegades dos, a vegades cinc.. tot dependrà de com tinguis els ous de grossos.
  5. Ai que raro ha sonat. Bueno, és igual.
  6. Un cop tinguis la massa ben parida, en vas fent bunyols. Els bunyols són pilotetes fetes amb poca gràcia, així que és fàcil. Els vas apilant…
  7. … i els cardes a fregir en oli a tota hòstia. Una volta que afagin color, i sobre paper absorvent. Allà mateix els hi fots un bon raig d’anís i hi esparvoleixes MÉS SUCRE.
  8. I què queda? Doncs lo més difícil: agafar un collons de màniga pastissera i ingectar-hi crema a dintre. Imagino que no en saps fer, i a més no vull que agafis la salmonel·la, així que compra-la a cal pastisser. Els n’hi fots a dins, sucre llustre… i a jalar.

No estaria de més que per dinar mengéssis bunyols amb crema de Sant Josep o menjar crema catalana, però mai els dos. Ho dic només perquè sinó és probable que aquests pantalons mai et tornin a entrar.

*A València em sembla que en aquestes dates carden uns bunyols molt típics amb carbassa. Però jo no n’hi poso de carbassa. O és que potser sóc valenciana jo, eh? Que ho sóc!? No, oi? Pues ala.

Receptes catalanes i de tot arreu a les putes receptes de la iaia

A les putes receptes de la iaia hi trobaràs receptes catalanes i de tot arreu.

Receptes tradicionals, fàcils i entretingudes de fer, de la terra amb productes típics de Catalunya.

Ja coneixes la botiga de la iaia?

la botiga de la iaia podràs comprar online una selecció de productes de qualitat i de proximitat.

Tenim assortiment collonuts, i rebràs la teva comanda a casa teva directament del productor. 

També hi trobaràs alguns dels llibres de la iaia.


Què dius? Que vols un descompte? D’acord. Fes servir el codi

PUTESRECEPTES

i et descomptaràn 5€ a la teva primera compra. Sense preguntes.

Si amb això no passes per caixa ja no sé que collons en farem, de tu.

Estigues al tanto

Sempre al dia del que passa a ca la iaia. Rebràs novetats, promocions i tot de coses molt interessants al teu emain o com se digui. Ja m’entens.

No cardis el camp sense mirar...

Produeixes, elabores o promous productes agroecològics de proximitat?

Putos bunyols amb crema de Sant Josep

La botiga de la iaia es renova i a partir de la tardor presenta una nova experiència de consum agroecològic genuïna i a l’abast de totes.