Putos bunyols amb crema de Sant Josep

Carda quatre dies et vaig ensenyar a fotre crema catalana, altrament dita crema de Sant Josep. Doncs ara la farem servir per parir un altre postre de gordo d’aquells que tan t’agraden.

Twitter Tweet Small (17)

  1. Carda en un cassó ben gros un quart de litro d’aigua i tres quarts de litre de llet. Llet normal, no em vinguis amb mariconades tu ara, eh? Normal. També uns 200 grams de sucre, un pensament de sal i una mica de mantega.
  2. Quan arranqui el bull t’enganxarà remenant com si t’hi anés la puta vida. Para just un moment per incorporar-hi farina. Quanta? Doncs com que ho faràs de mica en mica, veuràs que el punt és quan comenci a semblar una massa.
  3. En un parell de minuts ho treus del foc i ho masses a un bol.
  4. Amb compte de no cremar-te els dits en plan Busquets pare, el que fotràs serà cardar-hi alguns ous i anar buscant la textura de massa. Quants? Joder, ja hi tornem a ser, mica en mica ho veuràs. A vegades dos, a vegades cinc.. tot dependrà de com tinguis els ous de grossos.
  5. Ai que raro ha sonat. Bueno, és igual.
  6. Un cop tinguis la massa ben parida, en vas fent bunyols. Els bunyols són pilotetes fetes amb poca gràcia, així que és fàcil. Els vas apilant…
  7. … i els cardes a fregir en oli a tota hòstia. Una volta que afagin color, i sobre paper absorvent. Allà mateix els hi fots un bon raig d’anís i hi esparvoleixes MÉS SUCRE.
  8. I què queda? Doncs lo més difícil: agafar un collons de màniga pastissera i ingectar-hi crema a dintre. Imagino que no en saps fer, i a més no vull que agafis la salmonel·la, així que compra-la a cal pastisser. Els n’hi fots a dins, sucre llustre… i a jalar.

No estaria de més que per dinar mengéssis bunyols amb crema de Sant Josep o menjar crema catalana, però mai els dos. Ho dic només perquè sinó és probable que aquests pantalons mai et tornin a entrar.

*A València em sembla que en aquestes dates carden uns bunyols molt típics amb carbassa. Però jo no n’hi poso de carbassa. O és que potser sóc valenciana jo, eh? Que ho sóc!? No, oi? Pues ala.

No cardis el camp sense mirar...

Digues algo, per l'amor de Déu