Fotem patates al caliu

Cardar unes bones patates al caliu és fàcil, i a més, factible des de qualsevol part del nostre país. Siguis de Barcelona i només sàpigues treballar amb un puto forn elèctric, o siguis de Tortosa i només sàpigues cuinar amb brases que foteu pels carrers, tindràs la manera de cardar unes patates collonudes com aquestes.

Patates al caliu, o patates collonudes. Diga'n-hi com vulgius
Patates al caliu, o patates collonudes. Diga’n-hi com vulgius

MANERA 1: A LA BRASA

  1. La més ben parida de les maneres, però alhora la més perillosa quan és estiu. OJO ME CAGO EN COLLONS DE JOSEP MARIA GAROLERA EN QUAN CARDIS FLAMA, AVIAM SI TINDREM UNA DESGRÀCIA. Ni se t’ocudeixi cardar-ho al bosc, o del bato a hòsties que et foto apareixes a Mahalahonda. Això, per començar.
  2. Ara, un cop tens un brasa on i com cal -OJO EH, MECAGOENDÉU!-, agafes patates, les talles pel mig i els cardes una creu amb un ganivet. Això no té a veure amb la Inquisició ni cap merda d’aquestes, es fa perquè quedin toves.
  3. Hi cardes una mica de llard per sobre, sal, les ajuntes de dos en dos, i les emboliques en paper de plata. Que es diu de plata, però no ho és. No te’n vulguis cardar un anillaco tu ara, quillo.
  4. LEs fots entre les brases i en un quart haurien d’estar, però compte que són molt putes i a vegades queden poc fetes si no es vigila. Ves-ho mirant amb compte de no cremAHAHAHA tard.
  5. Ah, si et carda il·lusó que es marquin les deixes un moment sobre la graella. Amb la teva mà, igual et dic.

MANERA 2: AL FORN, MICROONES I ALTRES MERDES QUE S’ENDOLLEN

  1. Fot el mateix que abans, tenint menys compte amb els incindis. El temps no el domino tant, però no pot variar gaire,
  2. Busca l’explicació perquè s’en diu al caliu ara. No li trobaràs.

Serveix les teves patates al caliu amb pebre, un bon allioli del que tira enrere per sobre, i amb algun catxo carne al costat. Ja veuràs la feinada que tindràs a recollir-te les llàgrimes de sobre.

PD: Sí, contra més grossa sigui la patata més costarà que es faci. No cal ser molt puta per veure-ho, tampoc, però bueno, essent tu, a saber.

No cardis el camp sense mirar...

Digues algo, per l'amor de Déu