Fotre patates al caliu una tarda d’octubre

A vegades passa que arriba la tardor i, com que comença a fotre mal temps, et ve aquell puto ANTOJU de donar cosa calentona al body. Bé, com que potser és una mica exagerat fotre una escudella a mig octubre, perquè amb el puto canvi climàtic als migdies encara ens foten als 20º, farem patates al caliu, que ben bones són.

 • El més important per parir unes bones patates al caliu no són les patates, que tan me carda quines siguin -contra més cares, segur que son millors-, sinó que el més important és la brasa.  Així que:PATATES AL CALIU
 1. Dirigeix-te a algun lloc tranquil i espaiat, on el fum de la brasa no t’embruti la façana de casa. Com que fer foc al bosc és de malnascut, et recomano, no sé, el bell mig de la C-17, l’A-2, l’AP-7, l’Avenguda Meridiana o alguna cosa per l’estil.
 2. És una menja que és de bé compartir, així que ves sempre a carreteres on hi hagi força volum de trànsit, ja que contra més serem més riurem. Si hi ha camions pel mig, millor, pensa que els camioners passen moltes hores sols i valoraran la teva companyia.
 3. Ah, no hi vagis sol! Ajunta’t amb una bona colla d’amics, que així et sociabilitzes.
 4. Un cop sigueu a lloc, engegueu la brasa. Es tracta de fer una bona foguera de banda a banda de la calçada per tal que les patates estiguin còmodes. Hi ha moltes coses que t’ajudaran a fer una foguera ben formosa, com ara:- Palets de fusta, branques i canyes…
  – Papers antics -i comprometedors, si convergent-, contenidors i bales de palla…
  – Cons de carretera, barreres de tall de pas i pneumàtics usats…
  – El teu carnet d’ERC, els pòsters de Junts per Sí i les samarretes velles de les manis on has anar cada puto 11S…
  – El querosè, la San Miguel i aquella merda de Red Bull català que en dèien Despertaferro…
  – Els CD’S del Serrat. els llibres del Víctor Amela i el VHS del Catalunya-Nigèria del ’98…
  – I en Risto Mejide i en Boadella. -En cas que no tibi prou, valora l’opció Rahola-.
 5. I bueno, un cop tinguis la brasa, t’esperes a que baixi, hi amagues patates senceres untades amb oli i pebre i envoltades de paper de plata i les deixes allà mitja hora. Si vols fer moniatos, es foten igual.

L’important es la brasa, estimat. Així que et recomano que en facis moltes, moltes, MOLTES BRASES. Encara que només sigui per practicar, tu ves fent-te. I si algú es queixa… i si algú es queixa!!… mmm… n sé, volia posar una frase enginyosa, però vaja, que si algú es queixa, que li donguin pel cul!

No cardis el camp sense mirar...

Digues algo, per l'amor de Déu