Bunyols de forat mallorquins

A Mallorca tenen una gastronomia molt extensa: en destaquen les ensaïmades, la sobrassada, els frankfurts bavaresos amb Fransikanen i els bunyols que t’ensenyo

Els bunyols de forat i les rosquilles s'assemblen una mica, sí
Els bunyols de forat i les rosquilles s’assemblen una mica, sí
  1. Comença per bullir les putes patates i en acabat, pela-les. Si t’esperes a que es refredin t’estaviaràs cremades, gilipolles.
  2. Aixafa-les amb una forquilla o amb algo així, i afageix-hi l’aigua, els ous – per casa 4 o 5 patates-, un sobre de llevat i el collons de la farina -150 grams, si fa no fot- . Quin merder eh? Doncs remena’l -sí, amb les mans prèviament netes-, i deixa’n el resultat en un bol, tapat amb un drap, on no hi hagi corrent.
  3. Vés a rentar-te les mans, ara.
  4. Un cop estiguis net, i hagi pujat la massa, emmerda’t les mans amb oli -sí, tu-, i fes pilotetes amb un forat amb mig. Passaria alguna cosa si no hi féssis forat? Doncs mira, no ho sé, però ells ho fan així, per tant, respecta la puta tradició.
  5. Fregeix els bunyols amb una mica de tacte, i un cop fets i escorreguts els arrebosses amb sucre. Ja veus tu que fàcils que són de fer els putos bunyols de forat.

És molt típic menjar aquest dolç durant la celebració de la festivitat de les verges. A Mallorca els hi dediquen una festa a les verges. Imagina’t com n’hi ha de poques, allà.

 

No cardis el camp sense mirar...

Digues algo, per l'amor de Déu