Fem gírgoles en plan fàcil

Començo avui, i fins que me’n cansi, un procés on t’explicaré com collons cuinar els pocs bolets que has trobat al bosc -hahha tu al bosc, si home-. Avui, un que es pot cuinar sempre perquè el venen tot l’any: les gírgoles.

El nom de les gírgoles ve del llatí. de gíragolae, que significa "típic bolet que compres al súper per 2€"
El nom de les gírgoles ve del llatí. de gíragolae, que significa “típic bolet que compres al súper per 2€”
  1. Abans de res: si compares les gírgoles amb altres bolets, pues són un mica merdoses, però bueno, amb gana i il·lusió sempre entren bé. Així que comença per deixar-les ben netes si les has recollit tu, o treu-les de la bossa si les has anat a comprar.
  2. Cardes una planxa a tota hòstia amb una mica d’oli ben parit que tinguis per casa. Sí, l’oli bo és car, però aquests bolets valen quatre duros, així que compensa el gasto. Fot-les a fer aquí sobre.
  3. Mentrestant, per aprofitar el temps, agafes tres o quatre alls, julivert, i més oli -noi, es lo que hi ha, joder!- i en fas una picada. Pots fer-ho amb el morter, o si ets un puto vago del qual mai em sentiré orgullosa, amb el minipimer.
  4. Ho fots per sobre les putes gírgoles, i quan cardin bona pinta, pues ho fots en alguna plata que tinguis per casa, amb un nou raig d’oli – i 3!-, i sal. I recorda que fredes no valen una puta merda, així que va, AL TEMA.

I aquest serà el teu debut en el món de les gírgoles. Veuràs que són bastant econòmiques degut a que, tal i com passa amb els filldeputa, abunden.

 

No cardis el camp sense mirar...

Digues algo, per l'amor de Déu