Sèpia amb pèsols, un plat de tota la puta vida

Al Maresme és molt típic menjar sèpia amb pèsols. I plats combinats cutres a 7 euros cadascun també, però això és un altre tema. Nosaltres, a lo típic més nostrat.

Sí, ja sé que són calamarsets això, però no tenia cap foto de sèpia amb pèsols, collons
Sí, ja sé que són calamarsets això, però no tenia cap foto de sèpia amb pèsols, collons

1. Fot a rossir quatre sèpies. Ja te’n recordes oi que li has de passar aigua i treure’n la puta mèlsa? I que ho has de sofregir amb un oli ben parit, també ho recordes, oi?

2. Afegeix ceba picada, quatre herbes, un all laminat, i algun puto pebrot que tinguis a la nevera. No em diguis que no tens un pebrot suelto per la nevera, perquè un puto pebrot suelto per la nevera sempre es t´. Ni que estigui mig mort de pena per l’abandó, sempre se’n té un.

3. Ara fot-hi paciència, que qes faci molt mica en mica.

4. Què? Oloreta? Doncs és temps pel tomàquet ratllat… i per esperar ben bé 5 putos minuts més. Mira tu, sóc relaxat els maresmencs -o com polles es diguin aquella colla-.

5. Cobreix el tema amb caldo -o aigua, a males-, i hi afegeixes quatre patates esberlades i els pèsols que has comprat. Si a més hi fots una picada d’ametlles i un bocí de xocolata negra, t’hi cagues.

6. En 15/20 minuts ho tindràs.

No pot ser més de puta mare aquesta recepta. Pensa que els agrada molt allà. Els joves quan van de juerga, el botellón el foten amb tupper d’això al costat.

No cardis el camp sense mirar...

Digues algo, per l'amor de Déu