Escudella amb carn d’olla: ideal pels dies merdosos

Quan fa un dia merdós com el d’avui, el millor que pots fer és cascar-te una bona escudella amb carn d’olla. El dia serà igual de lleig, però com a mínim et quedaràs a gust.

Twitter Tweet Small (14)

 

ALERTA, ABANS QUE RES, CAL SABER QUE: Cadascú fa l’escudella amb carn d’olla com si surt dels ous. Jo, la faig així, i em surt de puta mare. Si tu la fas diferent, pues molt bé.

  1. Fot aigua a l’olla més grossa que tinguis. Ara, bull-hi pollastre -sencer, a trossos, una carcanada… com vulguis-, i també carda-hi pernil salat, i vedella, i carn magre, i col, i pastanaga, i patata, i xai, i cigrons, i una ceba, i butifarra negra, i butifarra blanca, i porro, i orella de porc, i cansalada del coll, i un tomàquet, i la pilota… i crec que serà suficient, avui la farem llegureta. Això sí, pensa amb la sal, eh?
  2. Això tarda un colló a fer-se, quatre hores o així. Amb aquest temps podràs planar-te ben bé la meitat de les camises que tens arrugades a les perxes. Aprofita.
  3. De tant en tant hauràs d’afegir-hi aigua. Fes-ho. -Important: si ets de Barcelona i no vols morir, ni et passi pel cap fotre-li de l’aixeta-.
  4. Quan hagi passat aquest temps, treus totes les merdes de dins amb compte, i ho poses en una safata.
  5. Ja pots  bullir en el caldo els putos galets o lo que sigui que hi fotràs.
  6. Serveix la sopa per una banda i el recapte per l’altre, i gaudeix de veure com la grip no entra al teu cos.

IMPORTANT: ESTIGUES PER LA PUTA FEINA, UN ERROR FENT ESCUDELLA FA PLORAR LA CUINA!

L’Antònio, que era una mica pallús, un dia va colar-me’n una per la pica quan ja estava acabada. Va guardar tot el recapte al colador, però em va fotre tot el puto caldo pel desaigüe. L’anècdota va ser molt divertida, sobretot quan casi li tallo els ous.

 

No cardis el camp sense mirar...

Digues algo, per l'amor de Déu