Fem un arròs de polla d’aigua

Aquest animal alguns l’anomenen gallineta d’aigua. El fet és que és un bitxo volador que queda que t’hi cagues en una cassola. Avui fotrem un arròs de polla d’aigua que plores, veuràs.

Aquest arròs és la polla
Aquest arròs és la polla
  1. Comencem per escolllir una bona polla. La mida n’és molt important, ja ho saps. Una polla massa grossa fa tirar enrere, però amb una de massa petita et quedaràs amb gana. Cal una polla de mida correcte. Ni massa ni massa poc. U cop triada, l’agafes i la desplomes.
  2. Renta-la ben bé, que no es pot cuinar amb una polla bruta. Un cop tinguis la polla neta, la sales, l’empebres, i la fots a la cassola, en oli ben roent,
  3.  Un cop t’hagi quedat ben marcada hauràs de fotre un bon sofregit amb ceba, tomàquet, alls, pebrot i demés hòsties de sempre. Ah, quatre bolets no hi fan gens de mal, i alguna verdura de temporada tampoc.
  4. Li fots una cullerada de pebre vermell, i hi tornes a posar la polla a dins de la cassola. Cobreix-ho tot d’aigua, o a poder ser, de caldo.
  5. Ens haurem d’esperar a que la et polla quedi ben tova, ja que si ens hem de menjar la polla quan encara sigui dura ens resultarà indigesta.
  6. Quan estigui estovant-se, hi poses l’arròs. Ja saps que l’arròs va a grapats: un i pico per barba. Evites que es quedi sense caldo -o aigua, ja t’ho he dit-, i en aquells 15-18 minuts estarà casi llest.
  7. Només cal afegir-hi una picada catalana de ametlles i tal, remenar, i jalar.

Si no t’agraden les polles també ho pots fer amb ànec.

No cardis el camp sense mirar...

Digues algo, per l'amor de Déu