Va, que ja torna a cardar fred: estofat de sípia i carxofa

Sí, sí, assumeix-ho, el bon temps s’ha acabat, ja torna a cardar fred, et tornen a caure els mocs… quina puta merda, eh? La part bona és que podem recuperar aquests putos regals divins.

 

L'estofat de sípia i carxofa fa passar el fred. I la gana.
L’estofat de sípia i carxofa fa passar el fred. I la gana. Que també és important. 


  1. Compra 3 o 4 sípies i carda’ls-hi una bona netejada. Espera un moment però, mira-te-les bé. Sempre m’he preguntat com pot ser que aquestes putes siguin tant lletges i estar alhora tan bones.
  2. Carda-la en una cassola i que agafin color. Si et preguntes “quin color, iaia“, probablement siguis una mica gilipolles, perquè òbviament no s’han de tornar blaves, oi? Pues va, al lio. Fot-hi oli del bo, per cert.
  3. Afegeix-hi ceba tallada, i al cap d’un rato quatre putos alls. I un tomàquet ratllat. No em siguis garrulo! Posa-hi un tomàquet dels de sucar, no dels d’amanir, eh!
  4. Ara toca cardar-hi quatre patates esberlades -i pelades, carallot!!!-, i m’hi cardes quatre carxofes. Has de treure les fulles de fora, i tallar-ne les puntes de dalt.
  5. Volteja, cobreix de brou o aigua o lo que et roti, i ho deixes un quart d’hora o vint minuts fent xupxup. Si hi fots una picada d’ametlles quedaràs com Déu.
  6. PUNTO.

Ara que comença a cardar rasca et casques això gola avall, i ni fred, ni polles en vinagre. Que a Sibèria no mengen altra cosa que estofat de sípia i carxofa. -l’únic que els ho meseren tot amb vodka, val a dir-.

No cardis el camp sense mirar...

Digues algo, per l'amor de Déu